Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldségleves kapros húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg leveszöldség(sárgarépa,fehérrépa ,zeller ,karalábé)
» 1 közepes vöröshagyma
» 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott )
» 25 dkg gomba
» 5 dkg zsír,vagy olaj
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 db.húsleveskocka
» őrőlt bors
» kakukkfű
» só
» aprított petrezselyem
» A húsgombóchoz:
» 50 dkg darált hús,(sertés,baromfi)
» 10 dkg kerekszemű rizs
» 1 kis vöröshagyma,3 gerezd foghagyma
» majoránna,egy csokor kapor (télen szárított)
» 1 tojás
» őrőlt bors
» valamint 2-3 dl tejszín
» aprított petrezselyem,citromlé ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, együtt főzzük lassan kb. fél órát.
A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.10 10:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokor kapor, levest feltesszük, gombát daraboljuk, hagymákat finomra, zöldségeket magas, hagymákkal együtt, leves újra, húsos masszából, levesbe eresztjük, főzés végén, összekeverjük, húsleveskocka, hozzávalókkal, leveskockával, Zöldségleves, petrezselyem, húsgombóchoz, petrezselyem, húsgombóchoz, húsgombóccal, leveszöldség, vöröshagyma, megpároljuk, Felhevített, felengedjük, kakukkfűvel, fűszerezzük, fűszerezzük, citromlével, zöldségeket, zöldségeket, pihentetjük, tálalhatjuk, vöröshagyma, fagyasztott, zsiradékon, közepes vöröshagyma, zöldborsó télen fagyasztott, gomba, zsírvagy olaj, evőkanál liszt, húsleveskocka, őrőlt bors, kakukkfű, aprított petrezselyem, húsgombóchoz, darált hús sertésbaromfi, kerekszemű rizs, tojás, őrőlt bors, valamint tejszín,
Francia csokoládékrém
0 komment 1 ember kedveli
Emeletes élvezet
0 komment 13 ember kedveli
Almás kenyérfelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Hajtovány
0 komment 6 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládés pöfeteg
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomsaláta
0 komment 6 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos túrógolyó
0 komment 3 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött szőlőlevél !
0 komment 4 ember kedveli
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.